Ik had pijnklachten, coördinatie en krachtverlies in mijn arm. Na vele ziekenhuisonderzoeken kwam er eigenlijk geen afwijking of aandoening uit. Toen bleven de klachten. Op dat moment kon ik weinig met mijn arm, niet eens een pen vasthouden en dat terwijl ik van nature heel sportief ben. Na positieve ervaring te hebben gehoord over Pilates, dacht ik: “Laat ik het maar proberen, veel slechter dan dit kan het niet worden”.

 

Via via ben ik aan het adres van Pilates Amsterdam gekomen en heb toen heel vrijblijvend een afspraak voor een proefles gemaakt. Bij binnenkomst voelde ik me meteen op mijn gemak en al na de eerste les had ik het gevoel: “Yes, ik heb eindelijk weer wat gedaan wat goed voelt in mijn arm!” Na een les of zes kon ik niet alleen een pen vasthouden, maar er ook even mee schrijven. Voor mij was Pilates dus een uitkomst. En door de rust tijdens de privé les en het feit dat er geen druk op je wordt gelegd had ik geen frustraties dat dingen niet lukte. Dit kwam mijn zelfvertrouwen ten goede. Ook kon ik me volledig concentreren op de oefeningen die wel goed gingen en waarvan ik al snel profijt had.

 

Na een half jaar lessen, is een deel van de Pilates oefeningen een vast onderdeel in mijn leven. Ook merk ik dagelijks het effect van de lessen. Niet alleen in mijn arm, maar ook in de rest van mijn houding, mijn lenigheid en mijn bewegingspatroon. Op dit moment zijn we tijdens de lessen aan het werken aan kracht, zodat ik straks weer alles kan doen en laten, wat ik ook deed voordat ik last kreeg van mijn arm!Maren Broekens - Sportpsycholoog en trainer/coach  in de zeilsport

Pilates Amsterdam | Maren Broekens - Sports psychologist & sailing trainer/coach
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon